Kunaon luka hésé cageur

Kunaon luka hésé cageur ? Kunaon lukaa hésé cageur?, Nalika dah leuwih sabulan, anjeun terang, biasana ga dugi sabulan lamun aya bisa lukaa cageur sorangan “, tanya sabar lamun datang miara klinik lukaa di Depok.

Kunaon luka hésé cageur

Memang sering kami meunang kanyataan kitu, hese lukaa cageur, nalika – nurutkeun them- sagala saran maranéhna geus dilaksanakeun, mimitian ti nyokot nginum obat teh dugi tatakrama. Sabenerna, naon sih anu mangaruhan prosés penyembuhan lukaa?, Hayu urang neangan nu leuwih.

Lukaa nyaeta karuksakan jaringan kulit, hasilna dina gangguan fungsi kulit, jadi kulit teu bisa boga fungsi sarta ngabalukarkeun rupa-rupa keluhan kayaning nyeri, muriang, bareuh sarta leungitna fungsi. Umumna lukaa tiasa cageur sorangan minangka wangun respon awak mun ngalereskeun sorangan naon anu pegat dina awak, ieu lumangsung lamun awak jalma anu geus kabeh sistem dianggo oge jeung aya euweuh bagong anu bisa ngabalukarkeun awak teu bisa / prosés penyembuhan slow, Prosés penyembuhan alam ieu lumangsung antara 7-21 poé, upami langkung ti 21 dinten, éta bisa bisa disebutkeun yén prosés penyembuhan alam teu bade ogé sarta ngidinan faktor sejen anu ngabalukarkeun slowing prosés.

Lukaa prosés penyembuhan tétéla jadi dirojong ku sababaraha faktor nu umum dibagi jadi dua faktor: faktor umum jeung faktor lokal. Faktor umum ngawengku: umur, kasakit coexisting, kaayaan vascular / vascular, status gizi, obesitas, sensasi impaired / gerak, status psikologi, radiasi jeung terapi narkoba. faktor lokal di antarana: asor lukaa, penanganan lukaa, hawa lukaa, takanan / gesekan dina lukaa, bahan asing na inféksi. Ogé tétéla loba nu bisa mangaruhan prosés penyembuhan lukaa, bakal dijelaskeun salajengna handap …

Kunaon luka hésé cageur ? Coexisting kasakit sarta bisa ngalambatkeun proses penyembuhan lukaa ngawengku: diabetes mellitus, anémia, malignancy / kanker, gangguan imun, gangguan ati, tingkat tinggi uréa, salah ancur.

Kondisi bejana getih / vascular ogé ogé janten prerequisite pikeun prosés lukaa penyembuhan akang ogé, kusabab pembuluh darah anu bakal mastikeun boh lukaa meunang suplai getih cukup. Ieu bisa ngabalukarkeun wadah getih goréng téh tekanan / gesekan sarta ogé udud.

gizi goréng bisa ngalambatkeun proses penyembuhan lukaa jeung bisa nambahan résiko inféksi. Obesitas / kaleuwihan beurat oge hiji prosés penyembuhan panghalang lukaa, sabab jaringan kulit di obese jaringan adiposa sakitu legana diwangun ku pisan kirang vaskularitasnya.

Kunaon luka hésé cageur

Gangguan sensasi sarta gerak, kurangna batur pikeun mindahkeun, éta bakal ngabalukarkeun kurangna vascularity nu bisa ngabalukarkeun slow prosés penyembuhan lukaa.

obat tangtu bisa mangaruhan lukaa prosés penyembuhan jg nu: steroidal obat anti radang, ubar sitotoksik (kanker) jeung obat katelah pénisilin. Terapi radiasi boga tujuan pikeun ngancurkeun sél kanker ieu ogé ngaruksak sél cageur, utamana dina lukaa, teu nyabit épék terapi kayaning seueul / utah nu bisa ngakibatkeun kakurangan gizi diperlukeun pikeun penyembuhan lukaa.

Teu kaayaan psikologi kuat kayaning stress, kahariwang jeung déprési ogé bisa ngalambatkeun proses penyembuhan lukaa sabab bakal ngurangan kekebalan awak mun ngalereskeun lukaa.

Lukaa prosés nanganan ogé penting nu teu bisa underestimated, prosés penanganan lukaa bener atanapi henteu greatly bakal mangaruhan kana gancang atawa ngalambatkeun proses penyembuhan lukaa. Hiji Mantri spesialis bakal pinuh understands lukaa kalawan kaayaan lukaa pasien na bakal narékahan pikeun nyadiakeun terapi pangropéa luyu jeung kaayaan lukaanya.

Kalembaban lukaa, lukaa merlukeun syarat beueus pikeun prosés penyembuhan, alatan kaayaanana lembab bakal Prosés migrasi sél éta pohara alus, sarta ogé nalika lukaa dina kondisi lembab éta bakal ngurangan nyeri anu lamun perban éta diganti.

Kunaon luka hésé cageur ? Hawa lukaa, lukaa suhu tetep ngeunaan 37 C pikeun ngarojong prosés penyembuhan lukaa, kituna hawa lukaa kudu dijaga.

Tekanan sarta gesekan. Tekanan sarta gesekan bisa ngabalukarkeun karuksakan kana pembuluh darah anu bisa ngalambatkeun proses penyembuhan lukaa. Tekanan sarta gesekan bisa lumangsung dina waktu pindah atawa henteu gerak, bari ngarobah baju ogé lamun ngarobah dressings. Ngajaga lukaa tina tekanan / gesekan janten penting pikeun mastikeun vascularity tetep alus.

Kunaon luka hésé cageur

Ayana objék asing. objék asing anu bisa kapanggih dina lukaa nyaeta maot jaringan, lebu, bulu, kaca, katun, benang jeung inféksi. Kabéh lukaa anu gaduh penyembuhan kasusah kudu ensured nu taya objek asing, bisa dipigawé ku ujian husus (x-ray). Lukaa ngumbah ogé bisa ngurangan ku ayana objék asing.

Inféksi. Lukaa kainféksi pasti butuh waktu panjang dina prosés penyembuhan malah nu teu ukur lukaanya lila cageurnya tapi ogé jiwa nu bisa jadi di resiko alatan inféksi bisa nyebarkeun sakuliah awak hasilna pati.

Muhun, tétéla ogé jadi loba faktor anu ngakibatkeun teuas lukaa cageur. Kituna, anjeun pernah kedah underestimate lukaa sanajan ngan leutik sakumaha maranéhna bisa jadi sahiji sapertos leutik tiasa hal hébat malah réngsé nepi kana terhempasnya nyawa, nalika urang teu nyaho jeung hiji terapi di lukaa.

Kunaon luka hésé cageur

Baca oge : Obat untuk luka yang susah sembuh

Tulisan ini dipublikasikan di kesehatan. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *